vrijdag 12 oktober 2012

Regen en een Waterral

Even brak de zon door, dus snel op de fiets gesprongen. Helaas regende het al bij aankomst in de polders. Toch nog even een rondje gelopen en dat werd beloond met een rondscharrelende Waterral. Meestal hoor ik hem en zelden zie ik hem, maar nu liep hij aan het randje van het eilandje tegenover het gemaal. Ver weg, maar toch een acceptabel plaatje kunnen schieten.




Waterral in de Hennepoelpolder.
De Waterral komt vrijwel exclusief in de Hennepoelpolder voor. In de Veerpolder zijn mijn waarnemingen op de vingers van 1 hand te tellen. In de wekelijkse tellingen komt de Waterral voor van augustus tot en met april. Uit meldingen op waarneming.nl blijkt dat hij ook in de zomermaanden gesignaleerd wordt, maar vanwege de verborgen leefwijze, slechts heel zelden. Ik vermoed dat de Waterral ook broedt in de Hennepoelpolder, maar kan dat niet met zekerheid zeggen. In 2009 en 2012 zijn er wel juvenielen gemeld.

Verder werd het korte bezoekje opgeluisterd door een vlucht van zeker 100 Watersnippen boven de Hennepoelpolder, 1 Smient en 2 Pijlstaarten in de Veerpolder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.