zondag 18 november 2012

Alles normaal in de polder

Het wordt kouder en donkerder 's ochtends en dat is te merken aan het aantal vogelaars en wandelaars in de polder. Kom ik in de lente en zomer altijd wel een aantal mensen tegen, in de herfst en de winter soms weken achtereen niemand. Ook vanochtend was ik de enige in de polders. Helaas is het licht deze dagen te zwak om fatsoenlijk foto's te maken, dus dat moet ik maar een keertje op een middag doen.
De tellingen in beide polders voldeden aan de verwachtingen voor de tijd van het jaar. De Watersnippen (VP: 15, KHP: 6) zijn nu echt over hun hoogtepunt heen. Hier en daar vloog er nog één op en op het eilandje in de Veerpolder zaten er nog een paar, maar verder waren de waterkanten akelig leeg. De Kieviten (VP: 30) nemen daarentegen nog steeds in aantal toe. In de Veerpolder zwom nog een eenzame Smient rond. Een mannetje in vol ornaat.
Bij aankomst vertrokken de Grauwe Ganzen (127) uit de Hennepoelpolder, maar bleven de Grote Canadese Ganzen (VP: 62, KHP: 53) achter. De Grauwe Ganzen vertrokken niet naar het zuiden, maar naar het noorden. Een mannetje Sperwer vloog laag over de Hennepoelpolder. De Wintertalingen (VP: 167, KHP: 37) leken niet echt onder de indruk en bleven gewoon zitten.
Eerder schreef ik dat de Krakeenden (VP: 14, KHP: 88) aan het eind van november toe zouden moeten nemen tot rond de 140 in de Hennepoelpolder. Het begint erop te lijken dat dat dit jaar niet gaat lukken. Zijn ze later? Of komen ze niet meer? We wachten af.
En waar zijn de Waterpiepers (0)? Met al die stukken plas-dras, lijkt het het moment, maar ik zie ze niet. Wie weet volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.