zondag 7 juli 2013

En ook de Slobeend broedt in de polders

In de Veerpolder zwommen 2 eenzame eendenpullen uit de pitrussen de grote plas op. Er volgde geen oudereend. Het leken donkere Wilde Eend-pullen, maar iets zorgde ervoor dat ik even wat langer keek. Op de grote plas zwom een vrouwtje Slobeend en de pullen sloten bij haar aan. Slobeend-pullen dus.

Slobeend-pullen in de Veerpolder.

Na de KuifeendTafeleendKrakeend en Wilde Eend de vijfde eendensoort die dit jaar heeft gebroed in de polders.



Eerst waren de Slobeend-pullen alleen, later sloot de moedereend aan.
Bij aankomst stond de Heilige Ibis die al een aantal weken in de polders zit bij de ingang van de Veerpolder. Het blijft een ontsnapte exoot die hier niet thuis hoort, dus ik heb gemengde gevoelens elke keer dat ik hem zie.


De Heilige Ibis die al weken in de polders zit.
De Kievitten krijgen er nog steeds pullen bij. In de Veerpolder liepen nog 2 'peper en zout'-pullen en dat terwijl er ook al vliegvlugge jongen zijn. Het is een langgerekt broedseizoen voor deze vogel.

Een van de twee jonge Kievit-pullen in de Veerpolder.
Tussen de Lepelaars, Kievitten, Grutto's, Meerkoeten op het eilandje in de Veerpolder scharrelde een Bosruiter rond. Het is weer de eerste sinds medio mei. Ook de Oeverloper is er weer, met 3 exemplaren (1 in VP, 2 in KHP).

Twee Overlopers in de Hennepoelpolder.
In de Klaas Hennepoelpolder zit ook nog steeds de Snor. Ook deze keer liet hij zich wel horen, maar niet zien. Verder was het erg rustig in de rietkragen. Drie Kleine Karekieten, één Rietzanger en één Rietgors is een karige oogst in vergelijking met de voorgaande weken.

De Waterhoen-pullen groeien gestaag.

1 opmerking:

  1. Wat leuk, slobeend pullen. Ik heb ze nog niet gezien. De heilige ibis heb je ook erg mooi, ik tref hem meestal slapend op het eilandje in de veerpolder.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.