vrijdag 6 juni 2014

Zwarte Ibissen terug in de polders

Vanavond met vrienden een bezoekje aan de polders gebracht. En ze vielen met de neus in de boter. In de Veerpolder liepen twee Zwarte Ibissen op het eilandje en was kort een Kluut ter plaatse. Die laatste vloog al snelweer weg richting het zuiden.

Zwarte Ibis in de Veerpolder.

De Koekoek liet zich af en toe horen en er liepen 4 Lepelaars (2 Veerpolder, 2 Hennepoelpolder). Er zaten ook veel Grutto's, ruim 50. Ze beginnen zich weer langzaam te groeperen om binnenkort naar Afrika te gaan. Het zijn de niet-broeders en de ouders van mislukte nesten.

Langs het pad en op de slikjes zitten nog steeds Kievit-pullen. De volwassen veren beginnen door te komen. Nog even en de eerste zijn vliegvlug.

Kievit-pul in de Hennepoelpolder.
Tot mijn grote vreugde zwom er een Slobeend-pul in de Hennepoelpolder. Ook dit jaar weer een broedgeval dus. De pul was al wat ouder.

Bij het verlaten van de polders kwam een lapjeskat voorbij gelopen met een Woelmuis in zijn bek. Ik ben niet zo goed in het op naam brengen van muizen, dus als iemand op de (niet echt scherpe) foto kan zien, dan hoor ik het graag. Er lopen regelmatig katten in de polders, maar dit is de eerste keer dat ik er één met prooi zie.

Lapjeskat met een woelmuis.

1 opmerking:

  1. Wat leuk dat de zwarte ibis weer terug is. Misschien morgen of maandag nog even een rondje polder doen.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.