zondag 4 januari 2015

Eindelijk weer eens een Dodaars

Er zat er eindelijk weer eens één in de Hennepoelpolder: een Dodaars. De laatste waarneming was van september 2014 en de laatste jaren zit hij er niet meer zo veel. Vanochtend dus wel en voor de verandering lag hij te rusten op het water. Meestal verdwijnt hij continu onder water en is het lastiger hem te vinden.

Dodaars, vanochtend in de Hennepoelpolder.

Het was druk in de polders, met veel Grauwe Ganzen (180), Grote Canadese Ganzen (172), Wintertalingen (116) en Bergeenden (12). In totaal leverde deze telling 24 soorten (422 vogels) op in de Veerpolder en 21 soorten (437 vogels) in de Hennepoelpolder.
Naast de Dodaars waren een Havik, Buizerd, Waterral en een man Pijlstaart de leukste waarnemingen. De Havik was zo vriendelijk de Watersnippen in de Hennepoelpolder op te jagen. Daardoor ging ik op zoek naar een roofvogel en vond hem (het was een mannetje) vrij laag over de polder vliegend.

Man Pijlstaart, afgelopen vrijdag in de Veerpolder.

1 opmerking:

  1. Mooie waarnemingen en weer wat meer soorten, ik ben er sinds oktober niet meer geweest, ik hoop steeds dat het wat kouder en minder nat wordt, maar voor pijlstaart en dodaars kom ik wellicht binnenkort toch weer een keertje naar de polders.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.