zondag 27 september 2015

Het is herfst

De herfst is begonnen. De eerste ochtendmist, bedauwde spinnenwebben, de Kievitten zijn terug en de eerste twee Waterpiepers zijn binnen.

Ochtendmist in de Veerpolder. De zon in de rug.

zondag 13 september 2015

Racende IJsvogels en verdwijnende Watersnippen

De laatste tijd zitten er meerdere IJsvogels in de polders. Met name de zuidkant van de Hennepoelpolder is een goede plek om ze tegen te komen. Vanochtend waren het er twee. In een noodtempo achtervolgden ze elkaar, laag over het water scherend en zigzaggend van de ene kant van de tocht naar de andere. Even was ik ze kwijt, toen ze aan het verre eind de bocht om gingen. Blijkbaar waren ze via de andere tocht teruggevlogen, want opeens kwamen ze over de rietkraag heen en moesten op anderhalve meter van mij heel scherp de bocht om, om een botsing met mij te voorkomen. Het helderblauw veranderde in warm oranjebruin. Weer zo'n cadeautje dat je krijgt als je maar vaak genoeg buiten komt.

Deze Fuut trok zich weinig aan van de rondvliegende IJsvogels en
ging rustig door met visjes vangen.

zondag 6 september 2015

Eindelijk een Bruine Kiekendief in de telling

De afgelopen weken was het rustig tijdens de tellingen en viel er weinig te vertellen. Vanochtend was eigenlijk niet anders, maar leverde wel een nieuwe soort op voor dit teljaar: de Bruine Kiekendief.

Vrouwtje Bruine Kiekendief.