zondag 25 december 2016

Kerstmaal voor Blauwe Reiger?

Hij had er erg veel moeite mee en of hij hem weg heeft kunnen werken weet ik niet. In de Hennepoelpolder liep een Blauwe Reiger te zeulen met een enorme vis. Eerst had hij hem dwars in de bek, wat een vreemd gezicht opleverde van achter bekeken.

Dat is even slikken...

zondag 18 december 2016

Volop Kieviten in de polders en een IJsduiker op de Kagerplassen

De Sperwer vloog een meter hoog langs een rand begroeiing op zo'n 60 meter afstand. Ik zou zeggen: "Lekker blijven zitten." Maar ruim 140 Kieviten dachten daar anders over en zij zullen het wel weten. Massaal vlogen ze op, zoals ze vanochtend al een aantal keer hadden gedaan. De lucht zag ineens zwart van de vogels.

Er jagen de laatste weken weer meer roofvogels in het gebied. Torenvalk, Sperwer en Buizerd laten zich regelmatig zien. De winter trekt ze naar de polders, zoals elk jaar.

Torenvalk, meestal jagend te zien, nu zittend.

zondag 4 december 2016

IJs vermindert aantal soorten

Voor het eerst deze winter (meteorologisch) lagen de polders bijna helemaal dicht. Een enkel wak in de Veerpolder en een paar in de Hennepoelpolder waren al het open water dat beschikbaar was voor de eenden. Er waren er dus niet zoveel te bekennen en de ganzen waren helemaal afwezig.

Bergeenden en Wintertalingen in het enige open water in de Veerpolder.