zondag 19 maart 2017

Kort berichtje

Veel wind vanochtend en het was zwaar bewolkt. Geen foto's dus deze keer, maar een kort berichtje. We zijn over de piek van de Grutto's heen. Er zaten er zo'n 274 in de Veerpolder. Dit keer niet van foto geteld, maar in het veld. De 693 exemplaren van vorige week waren er meer dan vorig jaar en vergelijkbaar met 2015.
Tussen de Grutto's zaten diverse meeuwen, waaronder de eerste Grote Mantelmeeuw van dit jaar. In de grote plas liepen/zwommen 4 Kluten. Het zou leuk zijn als die dit jaar gaan broeden in het gebied. Een andere eerste van het jaar was een Tjiftjaf in de Hennepoelpolder, netjes op tijd.
In de Hennepoelpolder is donderdag ook de eerste Blauwborst gemeld. Met de harde wind en het sombere weer van vanochtend was de kans klein hem te zien of horen en dat gebeurde dan ook niet. Het is de vroegste Blauwborst ooit gemeld in de polders. De afgelopen jaren gaat het minder goed met dit prachtige beestje. Hopelijk zien we hem dit jaar weer wat vaker.
De Veerpolder leverde vanochtend in totaal 27 soorten op, met opvallend veel Slobeenden (96). De Hennepoelpolder werd voornamelijk bevolkt door Grauwe Ganzen (225), Grote Canadese Ganzen (80) en Kokmeeuwen (153). Die laatste zijn bezig nestplekken te zoeken. Al met al leverde de telling slechts 18 soorten op in deze polder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.